martes, 29 de abril de 2014

Actuació de "Els Llauradors"

La vesprada del 21 de març, tot l'alumnat del Manel Garcia Grau vam escoltar l'actuació de
ELS LLAURADORS al pati de l'escola.  Aquí deixem el recordatori de la festa!.

Gaiates i Porrat Magdalener.

El procés de construcció de les nostres gaiates va ser molt divertit i vam aprendre, una vegada més, a treballar en equip. Ens van quedar xulíssimes!
Gaiata 5
Gaiata 1
Gaiata 2
Gaiata 3
Gaiata 4
Les vam deixar al passadís i després, les vam traslladar a l'entrada del edifici de primària, on vam fer l'encesa, es a dir, vam encendre la llum que portaven les nostres gaiates juntament amb els nostres companys de 2n A, que també portaven les seues.


Cada equip gaiater va triar al seu o la seua representant per encendre la gaiata i després vam descansar i vam fer un esmorzar típic: el "porrat magdalener".


Quin dia més guai vam passar!!






sábado, 26 de abril de 2014

Visita Felipe Usó i primer dia de gaiates.



El 18 de març ens visità  Felipe Usó, pare de la nostra mestra de pràctiques Sara  i mestre gaiater, que ens va explicar moltes coses de les festes de la magdalena i, sobre tot, de les gaiates i... ens va animar a que fèrem les nostres propies gaiates!!
Els dies següents vam estar construïnt per equips, les gaiates. Primer, fent l'estructura i després afegint els ornaments. 


viernes, 25 de abril de 2014

Excursió: Rei En Jaume I i tornada.

Després de dinar, vam continuar la passejada per la nostra ciutat i vam visitar l'estatua del rei en Jaume I, l'edifici de Correus, la plaça de La Independència, L'Obelisc del Passeig Ribalta i vam descansar per tornar un poc més tard, cap l'escola.



Així vam acabar la jornada escolar... cansadets i feliços!!!

Excursió: Fadrí i Ajuntament

De tornada de l'ermita, el bus ens va deixar a la plaça Mª Agustina i vam visitar la Muralla Liberal. De camí a la plaça Major, vam visitar la Sala d'Art de les Aules i vam passar per davant del taller de pintor de l'artista Bolumar, però no vam poder entrar perque erem molts. Al arribar a la plaça Major... per fí vam aconseguir les fotos amb el nostre campanari famòs!! I amb l'ajuntament, on treballa l'alcalde..!!!








jueves, 24 de abril de 2014

Excursió: Muralla liberal i Mº Agustina


Aquestes són les fotos que ens vam fer a la Muralla Liberal i a la plaça Maria Agustina amb l'estatua i amb el ficus centenari.










Excursió: Ermita Magdalena


El dia 17 de març vam fer una excursió a veure l'ermita de la Magdalena i el Fadrí.
Vam veure més coses i ens ho vam passar molt bé.
Aquestes són les fotos de la nostra visita al tossal de la Magdalena i l'ermita del mateix nom:


Fadrí

El campanari famós de Castelló també ens va interessar i vam fer un a la paret del passadís. 

A un costat vam penjar els murals de Tombatossals i amics i a l'altre l'ermita de la magdalena, on vivien antes les persones de Castelló, amb el seu caminet per poder afegir a tots els personatges mitològics!! 
Així ens va quedar!



Treball ben fet!!!



Mitologia de Castelló

Hem estudiat la nostra ciutat, Castelló, un projecte que fem tota l'escola a la vegada. Ens va interesar saber coses de Tombatossals i del Fadrí... i vam estudiar moltes coses! Aqui us deixem el treball dels amics de Tombatossals, des de que vam començar fins l'acabament. Aprenem molt del procés de creació dels murals: ens costa arribar a acords!! 
Ens falta la foto de l'equip 4 perque no estàven tots. 
Quan ens la face la mestra, la afegirem!!




           Ara les fotos dels murals acabats!